6 mai 2019

Innføring av beboerparkering

Oslo kommune innfører beboerparkering i Bydel Grünerløkka utenfor Ring 2.

De nye reglene er gjeldende fra mandag 20. mai 2019. 

Parkering med beboerparkeringstillatelse
Med avtale om beboerparkering får du et elektronisk parkeringsbevis, slik at du ikke trenger kjøpe parkeringsbillett hver gang du skal parkere.

Eier du eller er medeier av et kjøretøy, og har folkeregistrert adresse i området, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student.

Har du elbil, hydrogenbil eller HC-kort trenger du ikke søke, da du kan parkere gratis uten tidsbegrensning på beboerparkeringsplasser.

Les mer om beboerparkering og send søknad.

Oslo kommune anbefaler deg å søke i god tid før 20. mai 2019.

Beboerparkering koster 3000 kroner i året for bil, og 1500 kroner i året for MC og moped.

Hensikt med beboerparkering
Du som bor i bydelen skal få bedre tilgang til offentlig parkering. Ordningen vil også redusere parkering fra arbeidsreisende, og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten. Bakgrunnen for innføring av ordningen er et vedtak i Oslo bystyre i 2012 og en beslutning i bydelsutvalget i bydelen din.

Parkering uten beboerparkeringstillatelse
Beboerparkeringsplassene er tilgjengelig for alle. De som ikke har gyldig beboerparkeringstillatelse kan parkere mot å betale vanlig parkeringsavgift. Parkeringsavgiften kan kjøpes på mobil med appen “Bil i Oslo”, Easypark-appen eller på Oslo kommunes parkeringsautomater.

Hvis du har spørsmål om beboerparkering kan du ta kontakt med Bymiljøetatens kundesenter på e-post postmottak@bym.oslo.kommune.no.

 

Informasjonen i dette innlegget er hentet fra e-post fra Oslo kommune.