Endret: 20 feb 2020     Opprettet: 31 jan 2020

Tette rør er ikke fett

For å forebygge tette rør og unngå unødvendige rørleggerbesøk oppfordrer styret alle seksjoner til å ikke kaste matfett og matolje i vasken.

Vi må be alle sørge for at man ikke heller ut fett/olje i vasken - dette må kastes på andre måter. Legger ved en link til en nettside som kan gi oss litt info vedrørende dette.

 

Årsaken til dette er i hovedsak matfett i avslagsrørene, som over tid samler seg og til slutt tetter rørene.

Siden mattfett kan komme fra flere leiligheter er rørleggerkostnaden noe vi som sameie som helhet må ta. Som vi alle vet: Sameiets penger er dine penger!

Så altså: Ikke kast matfett eller olje i vasken eller i do. Det tetter rørene – både dine egne og alle de som fører kloakk til renseanleggene. Fett og andre matrester som kastes i avløp er også med på å holde liv i rotter som vi slett ikke ønsker å hverken se eller høre noe til.

Så hvordan kvitter du deg med fett fra matlaging? Se videoen i toppen av denne artikkelen eller besøk nettsiden fettvett.no for mer informasjon.

Rørlegger anbefaler også å la varmtvannet på kjøkkenet renne i 2-3 minutter ca 1 gang i uken, for å fjerne det fettet som evt. ligger uten å ha festet seg helt.